Saturday, December 31, 2011

SEGMEN 2011 KE 2012 : SEBELUM DAN SELEPAS

Assalamualaikum..
welcome to blog bersawang...
blog yang jarang berupdate dan dipenuhi dengan sawang...

insyaAllah, pagi tahun baru ni aku nak join segmen abang ben.


abang ben bertanya detik2 akhir 2011 apa yang aku buat dan bermulanya detik 2012 apa yang aku lakukan...

hurm.. sebelum jam berdenting menandakan masuknya tahun baru...
aku sedang menyiapkan entri aku yang terkini.. dalam masa yang sama aku menjengah blog blogger2 lain..
tanpa aku sedar, kepala aku jadi ting tong dek menyiapkan entri yang bertajuk
"he eh...blog dah jahanam?" dan juga contest
(**mungkin tajuk entri ada link dan mungkin tidak)
tuk contest ni, insyaAllah hadiahnya ialah buku2 keluaran telaga biru.
dan contest ni aku nak tekankan kepada rakan2 blogger semua,
ianya untuk kita semua...
janganlah pulak timbul bisikan dalam hati..
"heh?? puisi islam??"
"budak sek agama, bolehlah masuk"
"x pandai lah aku bab2 agama ni.."
saya rayu.. jnganlah ada desiran2 yang mungkin berhembus dihati kalian...
contest ini untuk kita semua...
x memerlukan anda bijak pandai dalam agama atau segalanya..
cukuplah bagi aku, anda seorang yang cintakan Allah dan kasihkan rasul..
seterusnya meluahkan rasa cinta dan kasih itu dalam bentuk puisi..

bermulanya detik 2012 pula.. 
aku masih meng edit entri2 yang aku sebutkan tadi..
mungkin ketika ini, link itu akan berwarna kuning dan anda dijemput singgah sebentar bersama kit kat.. eh.. gila ke aku?? haha

harapan saya pada rakan blogger untuk menyokong contest ini, TINGGI...
harapan bukan tekanan.. tetapi dorongn tuk sama2 maju kehadapan..
itu sahaja..
maaflah sekirnya entri kali ni kedengaran selfish atau annoying atau poyo atau whateverlahkorangnakakataapa..
tapi, bila seseorang blogger tu minat berblogging..
kita boleh tahu kan???

Assalamualaikum..


p/s: jika sudi, tekan sini..
syukranjazilan...jazakallah..=) 

9 comments:

QasehnyaRania said...

salam tahun baru ..singgah dari segmen yg sama n follow ..jom singgh cni

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/01/2011-ke-2012-sebelum-dan-selepas.html

ridzuan sujari said...

terima kasih sebab sudi singgah.. =)

^^eKaTiKaH^^ said...

Hai..singgah dari segmen yg sama..Happy New Year.. :)

siti hidayah said...

Happy New Year :)

http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2011/12/2011-ke-2012-sebelum-dan-selepas.html

ridzuan sujari said...

hidayah, terima kasih sudi singgah..=)

Aqilah Kamarudin said...

happy new year :)

http://aqilahkamarudin.blogspot.com/2012/01/2011-ke-2012-sebelum-dan-selepas.html

ridzuan sujari said...

terima kasih sebab singgah.. =3

9n0L4 said...

betullllll. sgt tepat. sebut pasal islam, spttnye setiap muslim ade peranan. tak pyh tunding jari pd sape². ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/01/2011-ke-2012-sebelum-dan-selepas.html

ridzuan sujari said...

=)
terima kasih sebab sudi singgah.