Tuesday, December 20, 2011

kebaikan tiada penghujung..!!!

Assalamualaikum...
hope semua pembaca sihat2 sentiasa ye..
haha..
moga kita jadi kawan kemudian sahabat..
moga saling membantu supaya erat ukhwah antara kita...
layan dulu video ni k..=)



ya, bila kita sebut mengenai kebaikan, ianya seperti tiada penghujung.
kerana kebaikan seringkali dilakukan berterusan...
cukuplah video ni menjelaskan semua..
bila kita melakukan kebaikan, orang lain akan terdorong melakukannya...
aku percaya, masih ramai lagi insan yang bernama manusia selalu melakukan kebaikan...
persoalan... 
apakah kebaikan yang telah kita lakukan pada hari ini???
adakah kebaikan itu memotivasikan diri kita tuk jadi lebih baik dari sekarang??
suka aku sebut, setiap gerak tangan, percakapan, lirik mata beri kesan dalam kehidupan kita akan datang..
tindakan kita hari ini mencerminkan diri kita akan datang..
dan suka aku sebut kepada student aku... 
diri kita sentiasa ada kebaikan..
dan kebaikan itulah yang aku gambarkan sebagai nikmat iman dan islam..




tu sahaja pagi ni...ha..
mana yang baik datangnya dari Allah,dan lemah tu datang dari diri aku dan juga atas izinNya... 


p/s:budak senyum sangat baik ngn aku.. cuma.. dia kdang2 macam x ambil berat pasal aku...
hee... gila betul.. kadang2 rasa cam terabai.. haha...

10 comments:

FasiHaH SupiaN said...

cer kenalkan sape budak senyum tu...

ridzuan sujari said...

kalau kenalkan nnti kantoilah sape orangnye.. hahaha
=P

Papa PUSS said...

takpe kantoi..
sama2 kite je tahu hehe..
#Ooops..

BTW Follow Here..
Hope Hit Me Back.. Thanks... :D

ridzuan sujari said...

hehe.. tak thrill lah bila membaca blog ni nanti..
**eh.. ye ke??? haha
sat gi aku follow blog hang...

Papa PUSS said...

haha awat tak thrill lak..
lagi gempaq ni.. kiteorg
leh wat press ahakz..

#looking foward cari arnab ke?
dont forget me okay.. TQ co,ing back..

ridzuan sujari said...

hehe.. tiba masa nnti, tahu ler sapa budak senyum tu...
haha.. nak bela, tapi takut k.o lak arnab tu.. hehe

mylovely-cats.blogspot.com said...

Setiap insan ada nilai-nilai murni dgn di didik dengan cara yang betul....jika di didik sebaliknya nilai murni yang ada akan berubah kearah nilai kejahatan...anyway nice info..

BTW kami dah dah follow..
Jangan lupa follow us back..TQ.. :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com

ridzuan sujari said...

terima kasih diatas pandangang yang diberi.. sat gi nak gi page tu plak..
=)

Hakimy Zamri said...

nice entri wehhh :D :D suka suka..haha ^_^

ridzuan sujari said...

trima kasih kimy... hehe
seb bek hang suka.. kalu x suka, bagitahu ye.. senang nak betulkan kesilapan...