Monday, January 30, 2012

BuByE kak NiniE...T___T

Assalamualaikum...
welcome to blog bersawang.. blog yang jarang berupadate dan sentiasa bersawang...
walaupun anda x nampak sawang2nya, percayalah.. gunakan kanta mata berkuasa tinggi untuk melihatnya.. pasti anda buta..
hahahaha


1stly.. contest yang aku adakan secara rasmi..telah TAMAT.
tekan sini... =)


walaupun baru seminggu berlaku, tapi... aku tetap nak post pasal hal ni..
ingat lagi pasal geng ngaji aku yang berpindah ke kelantan?
x ingat? tekan sini.


nampaknya sekarang ganti kak nini dah ada. diganti pula dengan kak ina..
terima kasih kak ina sebab sudi jadi geng ngaji kitorang...


untuk kak nini...
wan ucapkan semoga maju jaya ditempat baru ye..
huhu...
wan dah kehilangan seorang akak yang best... hehe..
wan doakan kita bertemu lagi.. amin...


nak cerita, malam terakhir kak nini mengajar mengaji...
kami, warga geng ngaji persada ikhlas buat majlis tu raikan pemergian kak nini..
bukan sebab suka.. tapi nak menghargai jasa kak nini selama berada kat sini...
bak kata suha, kami geng ngaji kat sini dah macam keluarga...
hari2 datang mengaji, tersenyum suka... seronok mengajar budak2 mengaji...
so, malam tu, teacher wan siap buat mee goreng sekali untuk kami..
plus, dengan fresh oren yang menyegarkan.. 
Alhamdulillah.. terima kasih teacher wan... =)
suha pula, bawa kek yang kami kongsi budjetnya...
dan aku.. bawa PERUT...
ok lah kan? daripada x bwak pape... hehehe


so, ini imbasan kembali majlis yang kami raikan... =)


budak2, kalau dah depan camera memang begitu.. galaknya lebih...


budak2 lelaki....


teacher wan dan kak nini... alololo.. sweet..macam mak ngn anak.. hehe


makan time...!! ni pun x semua yang datang budak2nye..


hadiah daripada daniel dan teacher wan....


hadiah daripada suha... alahai.. manjanye suha ngan kak nini dia.. hehe


hadiah daripada aku, yang dikongsi budget nye bersama suha.. hehe


ilhan enjoy kek blueberry dia, tapi x mau senyum bila snap gambar.. malu kot..
last but not least.. gambar yang ni wajib ada.. aku menikmati mee goreng dan kek coklat blueberry.. hehe... gemuklah tu.. haha


pertemuan terakhir malam tu diakhiri dengan linangan mata kami berempat...
sayu rasanya bila yang rapat dengan kita pergi..
moga berjumpa lagi...


p/s: sayu terlampau hati ni, bila.... aku dan budak senyum tiada lagi perhatiannya pada aku...biarpun sudah sunyi dari berhubung..namun akan datang.. "p/s" aku akan juga dipenuhi dengan budak senyum yang sentiasa buat aku tersenyum.. sebab.. aku masih kasih pada dirinya...
**oh hati.. tenanglah... (terkadang sedihnya aku buat aku lemah... T__T)


hilangkan kesedihan saya dengan klik sini... =) terima kasih..



Thursday, January 26, 2012

tamat sudah..

Assalamualaikum..
welcome to blog bersawang...
blog yang jarang berupdate dan sentiasa bersawang..
hehe
mari2 kita sama2 bersihkan blog ni dengan membaca entri aku kali ni ye...


akhirnya, tamat sudah contest yang aku adakan...
contest apa 
tekan sini..
dah tamat dah... kalau ada yang nak join, memang x sempat lah..
hehehe.. insyaAllah, pemenang akan diumumkan pada 31 januari 2012..
hadiah pun dah siap dibeli..
buku2x keluaran pts dan telaga biru...
dengan gaji yang x seberapa ni, dapat jugalah aku beli buku untuk dihadiahkan kepada pemenang...
ha.. ini senarai pesertanya ye.. =)


http://teesaz.blogspot.com/2012/01/contest-pesta-puisi-islam.html


http://jiwabuku.blogspot.com/2012/01/perjuangan.html


http://jokerockide.blogspot.com/2012/01/contest-pesta-puisi-islam.html


http://wafaawla.blogspot.com/2012/01/contest-pesta-puisi-islam.html


http://manifestasisanubari.blogspot.com/2012/01/re-contest-pesta-puisi-
islam.html


http://cayangmeowmeow.blogspot.com/2012/01/contest-pesta-puisi-islam.html



http://aliafarhah2022.blogspot.com/2012/01/contest-pesta-puisi-islam.html 



Wednesday, January 25, 2012

dapat gak mencucuk..!!

Assalamualaikum..
welcome to blog bersawang..
blog yang jarang berupdate dan sentiasa bersawang...
jom singgah blog aku dan bersihkannya dengan membaca entri kali ni k..
=)


jemput2 join contest yang aku adakan ni ye, sebelum tarikh tutupnya pada 
26 januari 2012...
klik sini.


oh ye..!!
haritu aku x dapat nak mencucuk..
klik sini.
so, baru2 ni aku dapat jugak nak mencucuk.. =3
walaupun dah berlaku dalam minggu lepas, but still aku nak update pasal ni...


Alhamdulillah, selepas mengaji..
kami2 geng mengaji tadika persada ikhlas, enstek KLIA pergi membaham satay di restoran Serai... =)


saja makan2 sambil borak2...
sebab dah lama nak makan sama2 dengan geng ngaji ni..
tapi disebabkan masing2 ada hal, so x dapat lah nak pergi..
malam tu, buat kali terkahirnya kami bertiga punya kenangan manis bersama..
berbual ibarat kali terakhirnya kami akan berjumpa...
mana x nya.. yang sorang berpindah ke kelantan...
sambung baktinya menjadi guru j-qaf pula..
tinggal kami berdua nak mengajar mengaji kat tadika tu..


moga ada penggantinya secepat mungkin... =)


saya telah membaham satay yang sebanyak 15 cucuk... hahaha
empuk dagingnya... manis rasanya....
nyummmy... ^_^


ha.. yang merah tu suha.. yang ungu tu kak nini..
yang nak tinggalkan kami berdua, kak nini..
huhuhuhu
sedih2x.. haru2x...




Alhamdulillah..
terima kasih ya Allah, diatas rezeki yang kau berikan...
sedap satay tu.
terima kasih restoran serai..
terima kasih juga yang memayungkan kami..
hehehe


setiap pertemuan ada perpisahan..
tiap kali akrabnya kita pada teman, pasti ada perpisahan..
dan... pertemuan kita dengan dunia, pasti juga ada pengakhiran...


moga kami bertemu lagi.. insyaAllah..
akan ada entri berkenaan sambutan kami, geng mengaji persada ikhlas, meraikan pemergian kak nini.. 


p/s: saya sangat suka web cam dengan adik saya.. hehehe 
^__^


jika sudi, klik sini.. =) 
**sedekahkan saya 30 sen

Tuesday, January 24, 2012

cover : ombak rindu by gjanz

Assalamualaikum.. 
welcome to blog bersawang... =)
blog yang jarang berupdate dan sentiasa bersawang... hehe


sebelum tu, jom join contest yang aku adakan ni...
klik sini.. =)


harini tiba2 teringin nak wat cover lagu pulak...
tapi, liriknya aku ubah sikit...
sila lah dengar ye.. video nyer gelap, sebab tu lah suruh dengar je... hahaha



Allah tolong tenangkan hati hamba.
Tuk hadapi dugaanMu, setabahnya
Kadang aku lemah, lemas dalam duka
Berat tak tertanggung
Oh peritnya… oooohh…

Allah berikanlah pertolonganMu
Tiap saat aku, berdoa padaMu
Bantulah hambaMu
Dengan kasih  sayangMu
Biar bnyak khilafku
Malu padamu…

Ya Rahim
Ampunkanlah dosaku
Yang menggunung
Kerna kesilapanku
Ringankanlah beban hati hamba
Berikanlah ia, hidayahMu…

Ya Rabbi
Lembutkan hati ini
Untuk ku terima
Segala cintaMu
Tenanglah jiwa yang keresahan
Isikanlah ia dengan taqwa

Padamu ku berserah
Moga amalku
Kau terima…..


Allah tolong tenangkan hati hamba.
Tuk hadapi dugaanMu, setabahnya
Kadang aku lemah, lemas dalam duka
Berat tak tertanggung
Oh peritnya… oooohh…

ha... best tak suara aku... ehem2x...
sedap ke.. x sedap ke..
jangan nak pertikaikan suara aku..
hehe.. 
aku bersyukur dengan apaa yang Allah beri. ^__^
lagi satu..
sorang kawan blogger aku ni tgh sedih sikit... 
sedih campoq ngada2 sikit.. hehe
ni aku dedicate tuk hang ye kimy.
jangan sedih2 bro, hang ilek jah.. hehe

p/s : aku suka bila budak senyum dengar aku menyanyi..
tapi..reaksi muka dia memang mintak selipar jepun...=____=

jika sudi, derma pada saya 30 sen dengan klik sini.. terima kasih... =)

terlewat lah pulak...!!!

Assalamualaikum...
welcome to blog bersawang..
jom bersihkan sawang2 yang ada dengan membaca entri kali ni...


hari ni.. lewat lah pulak nak mengupdate blog...
bila dah bukak je...
ternampak satu segmen dari abang ben...
ha.. segmen apa?
ni ha.. segmen berani mati..


http://www.benashaari.com/2012/01/segmen-berani-mati-blog-aku-lagi-best.html

ha.. korang klik je link atas tu...
mula2 tulisnya tamat jam 12 mlam ni..
ingat nak update lepas balik dari solat maghrib lah kiranya..
tup2..
pukul 8 tutupnya..
alahai rugi je rasa dihati..
kempunan nak join segmen berani mati ni..
batu belah batu bertangkup.. telan lah aku..
aku kempunan segmen abang ben ashaari...
kih3x....


cuba tengok gambar ni




buleh pulak abang ben gelak.. =__=
sabor je lah... hehehe
pasni nak panggil abang ben, "pak cik ben"... kui3x...


oh ye, untuk list blogger yang join segmen pak cik ben (hehehe) 
boleh klik sini.


dan lagi satu... jom join contest yang aku adakan ye..
klik sini


moral : solat itu penting..! dan jangan lambat2 update blog... ^__^


p/s : saya rindu adik saya. =)


lagi satu.. hehe
jika sudi, klik lah sini..

Saturday, January 21, 2012

budak ni....!!!

Assalamualaikum..
welcome to blog bersawang.
blog yang jarang berupdate dan sentiasa bersawang....
mari2 datang ke blog ni, sama2 kita hapuskan sawang2 yang ada dengan membaca entri kali ni.. ok? ^__^


pertamanya, jom join contest yang aku ada kan ni ye.. =)
klik sini.



hujan lebat petang tadi meninggalkan lopak2 air dilantai ruang solat...
bukannya tak dipesan dengan budak2 ni...
saje je nak lalu kat lopak air tu..
bukan apa... hati ni risau...!
takut2 tergelincir pulak kat situ...
semakin di cakap... makin pulak dibuatnya...
dah nama pun budak...
sabar lah pak cik oooi...


silap2 hari bulan, nak je aku jemur tengah2 hujan...
nak sangat main air kan??? 
=___=




ha... nak sangat main lopak air kan? suruh lalu tempat lain, nak jugak lalu situ...
ok.. berdiri kat situ...
ustaz nak tangkap gambar...
hamek kau...!
=P


p/s: budak cool.. really miss you...


kalau sudi, sila klik sini.... =3

Wednesday, January 18, 2012

"3 suara" bajet diva

Assalamualaikum...
welcome to blog bersawang... =)
blog yang jarang berudpate dan sentiasa bersawang...
mari2.. tolong bersihkan sawang2 yang ada, dengan membaca entri aku kali ni...
okay...??


yang pertama sekali, jom memeriahkan contest yang aku adakan ni..=)
klik sini.


setiap hari perlu bermula dengan bersyukur kepada Allah.
nikmatNya yang setiap hari diberikan,perlu kita hargai.
dan saat ini, yang aku ingin perkatakan, nikmat bersuara.


bersuara dalam kelas perlu lantang dan jelas..
kalau x, student x mahu dengar.
bila diorang x beri perhatian, mulalah melilau pemikirannya...
ada yang dah mengelamun sampai ke rumah.
x kurang juga yang sibuk berfikir balik nanti makannya apa...
x habis2 dengan mengelamun dalam kelas..
lantangnya suara aku kalau ada yang suka mengelamun..
ha.. bagi tepadam semua yang dikhayalkan...


bile fikir semula, jika suatu hari nanti Allah tarik nikmat aku untuk bersuara...
mungkin payah untuk aku sampaikan ilmu..


hargai nikmat yang Allah berikan..
jika satu masa, Allah ambil semula apa yang dipinjamkan pada kita..
ingatlah, ianya suatu dugaan...
setiap masa kita diduga dan perlu menghadapinya dengan iman dan sabar...=)




jika aku hilang suara?
x meriah lah kelas aku...!!
x berpasarlah kelas tu dengan kelincahan aku berkata2...!!


ok, Assalamualaikum..=)


p/s: once, penah marah budak senyum dengan kelantangan suara yang sangat dasat...!


jika sudi, klik sini.. =)

Tuesday, January 17, 2012

x dapat nak men"cucuk"

Assalamualaikum..
welcome to blog bersawang.
blog yang jarang berupdate dan sentiasa berhabuk.. =)
sudi2lah bersihkan habuk2 ni dengan membaca entri2 yang ada ye.. =)


pertama sekali, nak pesan, jom join contest yang aku adakan  ni ye.. =)
click sini.(betul, contest...bukan iklan..hehe =P)
yang kedua, saya masih BUJANG.
(jangan tertipu dengan header)


hari2 yang berlalu seperti biasa.
menjadi guru memerlukan konsentrasi yang tinggi untuk mendidik.
tambah2 dapat student yang kelasnya bising macam pasar minggu..
ada2 je cerita yang nak dijaja hari-hari.
x cukup2 di sekolah bercerita, sambung pulak kat umah.


harini aku dipesan untuk mengosongkan perut..
kenapa?? 
sebab malamnya aku nak mencucuk...
mencucuk daging2 yang empuk dan manis.
serta mencucuk hirisan bawang dan timun yang ada..
lalu di celup dalam kuah kacang yang mengiurkan...
dah tahu dah apabendanya?
ya, SATAY.
TAPI MALANGNYA...!!
nak pergi makan bertiga, tapi yang sorang ada hal plak malam ni..
aku pun.. =___= 
T____T
huhuhu..nak satay...
tapi xpe, malam esoknya kami bertiga akan membaham satay2 tersebut..
hahahahahahaha
sabar kau satay.. malam ni aku x dapat kau.. malam esok..
KAU MILIKKU...
hahahahahahahahahahahahahahhahahahaha
(gelak jahat)
ngupp...~~~
(tertelan lalat)


 merajuk ar camni... 

 bajet kecewa... =__=

oh oblong daging.. kau pengubat laraku.. hehehe
terima kasih family burger sebab buat oblong yang sangat sedap...
Alhamdulillah.. ^__^
(baru perasan mata kero sikit)

tu sahaja entri kali ni..
terima kasih sebab sudi singgah ye...
Assalamualaikum..=)

p/s: seronok bebenor je rasa dapat borak2 dengan budak senyum.. ^_^

jika sudi, klik sini... =)

Sunday, January 15, 2012

Bila dah Sorang-sorang....

Assalamualaikum..=)
welcome to blog bersawang.
blog yang jarang berupdate dan sentiasa bersawang...
ha... apa lagi, aku jemput korang baca entri kali ni ye.. =)
sekali gus, korang click lah cursor korang kat iklan2 yg ada.
bersih sikit blog aku...
x pun, meh klik sini.. =)


ha..pertamanya, jemput tuk memeriahkan contest yang aku adakan ni..
klik sini.
ok, yang kedua.. jangan tertipu dengan helah alam maya yang anda lihat pada header diatas...
saya masih BUJANG.
dan.... jemput2lah mengorat saya ye... =3


tgh hari yang aku tak tahu panas ke tidak, hujan ke ribut kat luar tu, dek kerana aku keseorangan dalam pejabat....
menyiapkan maklumat murid yang nak dihanta petang ni..


petang ni pulak ada taklimat pelajar tahun 5 berkenaan upkk..
peperiksaan besar bagi pelajar sek agama. (sek rendah)
kalau macam sekolah menengah, form 5 busy dengan spm. 
tapi, sek agama pula, sebaliknya..
jadi nak tahu apa matlamat mereka,
perlu ada briefing berkenaan dengan peperiksaan UPKK.
kalau x.. ha.. macam layang2 lah budak2 ni...
tiup dek angin ke selatan.. selatan lah perginya..
kalau ke utara, kedah pulak lah singgahnya... haha
jika diterangkan hal ni kat pelajar2, jadi mereka dah boleh mind set kat pale otak diorang..
apa matlamat diorang tuk tahun ni..
baru leh jadi fire fly..
menge "set" kan arah tuju perjalanan...hehehe
(sedang bermain kat kepala otak lagu awan dania)


skrang ni, aku sorang2 kat dalam office.. huhu
nak tahu apa aku  buat sekrang ni..???
jangan tengok..!!!
18SG!!! 
dikhuatiri terkena jangkitan kuman "jatuh cinta"
(perasan lah kau..!)


adui... peningnya nak wat keje.... =___= 

x mau buatlah... boleh...??? 

HURRRRMM....~~~~~~BAAAAA..~~~

CHHAAAAAKK....~~~~!!!!!


he eh... korang lak gelak ye... =__=
hahaha... keje jangan stress2x ye..
nnti jadi cam aku pulak... =P


Assalamualaikum.. =3

p/s: can't wait to see you budak senyum...
rindu kot??? ntah.. =P

ok..!! x nak buat dah..!!

Assalamualaikum....
welcome to blog bersawang...
blog yang jarang berupdate dan sentiasa bersawang..


kenapalah dah berhari2 aku x update...
putus sudah ke minat aku nak berblogging???
ah.. kerisauan aku menjadi.!
bukan aku x minat.. tapi terkadang balik dari keje terus blur tuk update...
idea langsung x datang...
bila nak menaip, mulalah termenung depan lappy..
apa? ingat idea ni bleh datang macam tu je ke?
perah punya perah pun titisan idea langsng x kelihatan..
"heh, kau ni... macam2 alasan..!!"


ha ah.. tu lah.. macam2 alasan...
dah2.. pasni tlong lah update macam biasa ye.. jangan x update..!


harini sedikit insaf lepas baca entri abang ben...
adui..! macam terkena pulak kat muka sendiri..


ha.. buleh pulak nak update blog..
kau memang..!! pemalas...!!
(menghukum diri sendiri..)
dah2.. gi duk depan lappy..!!
buat entri..!!
x buat, siap kau..!!!
(memarahi diri sendiri..)


manusia, kalau x dipaksa tuk wat keje, xkan dia bergerak..!
macam pahat dengan penukul.
(menghukum diri lagi..=__=)


pesan abang ben :"Apa saja boleh dijadikan bahan entri , jika kita kreatif !"


yup, abang ben, saya akan berusaha..!
saya x kan lupa pesan abang ben..
terima kasih...=)
betul ni.. terima kasih..
saya hargai pesan abang ben...
^___^


upppsss... pak cik i nni bau badan wangi sangat.. i  x leh tahan...
wanginya pak cik aku...!!




ok, tu sahaja...
pesanan dari penaja...
"jangan malas udpate blog.apa juga boleh dijadikan bahan entri, yang penting..kreatif"
oh yeah..!! blogger rule's...!!


p/s:budak senyum, rindu kat hang... =)

Thursday, January 12, 2012

Aku Mangsa

Assalamualaikum..
welcome to blog bersawang...
blog yang jarang berupdate dan  sentiasa berhabuk..
meh lah singgah kesini, sambil bersihkan sawang2 ni dengan gerak2kan cursor anda.. haha


pertama, nak ajak korang semua join contest yang aku adakan.
klik sini.
yang kedua... header yang anda lihat diatas adalah helah dunia semata...
saya masih BELUM DI PIKAT.
XD
haha


aku sentiasa jadi mangsa...
the other side of me selalu menyusahkan aku..
aku x suka, aku x suka, dan aku x suka.


harini perjalanan hidup seperti biasa..
beban kerja memang selalu ada..
tapi, bukan hal kerja yang aku nak bicarakan..
tapi timbang tara hati yang jadi taruhan.
****(kau nak timbang apa?? hati?? berat sangat ke hati kau..?)


aku bukanlah insan sempurna..
kadang ada lemah pada diri aku juga atas izinNya...
yang lemah itulah yang sentiasa melemaskan aku..


aku mungkin bukan siapa2 pada "siapa2"..
aku cuma insan biasa yang punya rasa kasih..
kasih aku pada semua.
apakan daya,
aku penat dalam kepentingan sendiri..
terkadang aku memikirkan perasaan sendiri tanpa memikirkan perasaan insan yang aku kasihi...
perhatian aku padanya adalah teramat.. hingga tingkah lakunya seringkali menjadi tumpuan aku.
bukan niat aku mengongkong..
bukan niat aku memaksa untuk menyayangi diri aku..
hinggakan aku...
entah, entah, dan entah...
entah kenapa jika tanpa senyumnya..
aku jadi muram..
jika tanpa keletahnya..
aku jadi suram..


namun malam ini..
aku rasa sedih..
sedikit terusik hati ni, biarpun aku sentiasa mendidik diri menjadi kuat.
bicara aku pada dia, kadang2 tanpa ada balasnya..
aku menyatakan apa yang aku rasa namun balasnya senyap sahaja.
ibarat aku bercakap dengan tunggul..
macam aku cakap ngan meja, ngan kerusi ngan kayu, ngan dinding, macam cakap sorang2 cam aku ni gila...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


dah.. full stop..!
biarlah selepas ni aku senyum..
sentiasa senyum untuk dia...
biar apa yang aku rasa..
perit, sakit, duka, sepi, suram, muram, sedih, sayu yang mencengkam aku.
biarlah senyum sahaja jadi penyamarnya..
jangan kau tahu isi hati aku..........!!!!!!!!


wahai hati.. 
jika kau sedih, adulah padaNya...
sakitnya berjalan yang kau rasa, mintalah penyembuh padaNya..
jika sepi tanpa berteman, jadikanlah Khalikmu sebagai pengisi jiwa...
jika setiap insan dihadapan mu sering buat dirimu duka wahai hati,
carilah Ya Rahim yang beri kasih pada hambaNya...


cukuplah..
aku nak simpan semuanya dari dia..
biar dia tidak tahu apa duka kisah aku......
berjanjilah wahai hati...
jangan kau derita lagi.. =(


Assalamualaikum...






aku tetap aku..
tiada siapa yang memahami aku melainkanNya...

p/s: wahai insan yang dimaksudkan...
jika anda baca entri ni...
nyatalah ia untuk anda... =(


jika sudi, tekan sini.. terima kasih.. =)

Wednesday, January 11, 2012

SEGMEN 2012/3:BEN ASHAARI:BLOGLIST FEB 2012

Assalamualaikum.. 
welcome to blog bersawang..
blog yang jarang berudpate dan sentiasa bersawang... =)




hari ni nak join segmen blog abang ben..


jika korang nak tahu macamane nak join, jom klik sini..




blog yang aku buat cume cerita berkenaan hidup aku, dalam cara penulisan yang agak santai..
terkadang mungkin ada lawak x serupa bikin yang x mampu buat pembaca tergelak bila membaca entri yang aku update...
bila abang ben tanya, apa kelebihan aku untuk menarik pembaca, maka jawab aku, cara luahan kata dari hati aku, aku nukilkan dengan bersungguh2 dengan pantasnya jari jemari menekan keyboard yang hampir tertanggal.hahah ^__^
menyusun kata bukan mudah..
memilih perkataan yang menyelesakan sangat payah..
pembaca yang meminati entri aku adalah pembaca yang memahami dan menyenangi penulisan aku..
yup.. its all about writing.
apa yang kita sampaikan adalah idea dan ilham yang kita perolehi...
x lupa juga.. yang baik kita sampaikan itu, datangnya dari Allah, dan yang lemah pula datang dari diri kita, juga atas izinNya ia berlaku...


jangan mudah putus asa dalam berblogging ye..
semoga bersemangat sepanjang tahun dan sterusnya..
terima kasih sebab sudi singgah blog aku..
terima kasih abang ben sebab buat segmen kali ni...=D


Assalamualaikum..


p/s: jom join contest saya yang adakan.. =) klik sini


pp/s: jika sudi, tekan sini.. terima kasih. =)

Tuesday, January 10, 2012

haah.. gitulah..

Assalamualaikum.. 
welcome to blog bersawang..
blog yang jarang berupdate dan sentiasa bersawang...
kenapa bersawang? 
sebab tuan empunya blog malas nak bersihkan...
nak tolong bersihkan? 
jom baca entri aku kali ni..
sykuran..! ^__^


pertamanya.. jom join contest yang aku adakan.. =)
klik sini
yang kedua, jangan tertipu dengan helah header ye..
header tu saje nak turunkan saham aku..
saya masih BUJANG
(jemputlah datang meminang aku...)
***week. sape nak ko..!


haah... gitulah... bila dah sibuk keje.. kadang2 entri pun x berupdate...
haah.. gitulah.. bila dah penat sampai rumah.. lappy pun cam malas nak bukak..
haah.. gitulah.. terkadang yang memenatkan aku bukan bergeraknya aku kesana, kesini.
haah gitulah.. bila seharian menghadap dan berkomunikasi dengan orang..
x putus2 melayan kerenah pelajar...


waktu pagi aku masuk kelas, mengajar kelas 3 tabligh, perkataan oren dan pisang dalam bahasa arab..
biarpun berkali menyebut dan mengeja perkataan yang sama, tapi masih ada sorang dua yang teragak-agak menyebutnya.
mungkin baru nak menaik semangat belajar??


tgh harinya aku pergi ke giant nilai...
niat kat hati nak beli pakaian kerja..
yang lama nampak lusuh..
mungkin bagi aku, sudah tiba lah masa nak membeli baju dan seluar baru..
senang untuk aku mempelbagaikan gaya ke sekolah.
x lah tiap hari aku nampak sama dihdapan anak murid..
penah sekali aku ditanya...
"ustaz, x mandi ke?"
walhal baju tu aku pakai 2 hari yang lepas, dibasuh (of coz!) kemudian di pakai semula..
x beragak lah nak kata aku ni x mandi..
ingat aku ni.. kambing??? hahahaha


bosannya aku harini, shopping sorang2 kat Factory Outlet Shop.
F.O.S
aku x minat tuk beli baju yang mahal2 ni..
Alhamdulillah, masa di F.O.S, ada offer, beli satu baju percuma dua.. 
memang melilau lah mata ni mencarik baju yang sesuai..
baju kemeja je aku fitting smpai 7 helai baju..
adeh..
yang satu, terlampau besar...
yang satu lagi, lengan dah ok, tapi sempit tang baju..
ada pulak, kat badan dah elok, lengan pulak pendek..
akhirnya... setelah 7 baju aku fitting tambah ngn warning encik yng jaga fitting room.. dapat lah jugak baju warna putih..
Alhamdulillah... oh yeah...!!!!!!!!!


nasihat aku.. jaga badan , ok..!!
jangan gemuk macam aku..!!
skrang dah susah beli baju.. T___T


ha.. aku gemuk..
puas ati..!!??
i'm done...
good night..!!


siyes dah blur dah malam2 ni..
Assalamualaikum


p/s: x smpat nak borak dengan budak senyum malam ni... nak bagi support gak kat dia.. =)


jika sudi.. klik sini.. terima kasih.. =)

Monday, January 9, 2012

Arrrrggghhhh....!!!!!!

Assalamualaikum..
welcome to blog bersawang.
blog yang jarang berupdate dan sentiasa bersawang... 
ha.. apa lagi, ce try lap lappy korang.. ada habuk x?? 


firstly, jangan tertipu dengan header blog.
I'M STILL AVAILABLE.
secondly, jom join contest yang aku adakan, 
mana tahu korang leh menang?
klik sini

Arrrrrggghh........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dah kenapa kau menjerit?
......................................
ntah.. haha
ledakan hati ni terasa mahu terluah semua...
bukan kerana amarah atau benci, tapi lelah serta penat yang selubungi diri.
bukan nak merungut kerja yang diberi, tapi cuma mahu melepaskan rasa lenguh yang menambat kaki.
adeeeeh... sengal kaki...
hhmmmmmmhh..! lebornya mulut tersenyum harini.


seronoknya bila mula sesi persekolahan harini.
paginya datang,berarak ibu dan bapa yang mahu mendaftar anak.
terasa pula diri ni umpama kaunter pertanyaan, melayan pertanyaan yang datang bertimpa.
datangnya ibu bapa, aku balas dengan keselesaan senyuman.
maaflah jika pagi tadi agak ribut sedikit pengurusan.
bak kata orang, "baru bukak kedai."
tapi, insyaAllah, akan cuba memperbaiki kelemahan yang ada..
supaya senang pengurusan, x tertunggu dek kabut guru2 yang menyelesaikan resit yuran.
namun, segala lelah dan penat tersenyum, terbalas dengan azam ibu bapa yang mahukan anak2 mereka menuntut ilmu.
ilmu yang ada bukan hanya untuk dunia mereka, namun... amalan mereka tehadap ilmu tersebut mampu beri keberkatan dan kebahagiaan didunia dan akhirat.. 
itulah usaha kami, warga sar al qalam, untuk menjadikan anak2 mereka insan yang soleh dan solehah.
yang mampu memandang dunia dengan pandangan islam.
insyaAllah..
ha... ada nampak x spiderman kat situ??? haha
x nampak? pakai lah cermin mata dengan kantanya power 50000000 ye...
insyaAllah, bukan nampak semua... yang x nampak pun boleh nampak.


sebahagian pelajar perempuan.
tudung2 yang mereka pakai tu, sebenarnya tudung yang ditempah khas bersertakan lencana sekolah... 
so, auning nye pun...auning ke? ntah.. cap tudung??? boleh kot...
lah.. yang bahagian depan tudung tu.. yang orang pompuan dok betulkan atas kepala tu... ha.. auning kan?? hahaha
jadinya, auning tudung tu pun sama jelah fesyen nye...
x macam sebelum ni.. kadang2 tu dah macam acik penoreh getah..
hehe



ha... yang ni buku kerja diorang... =)
kalau malas nak wat home work..siaplah... Y____Y
haha


sebelah petangnya, x ramai pula parent yang datang...
mungkin sebab budak2 ni da besar kot?
besarlah sangat.. baru thun 4,5, dan 6 je pun.


kelas aku, yang sebelah petang... perlu ditukar.. sebab kedudukannya terlampau jauh pula berbanding kelas tahun 5 yang lain..
ha... apa lagi. bertungkus lumus lah aku mengemaskan kelas dan mengambil meja dari kelas bawah.. 
jauhnya... tapi xpe..
ada pelajar lelaki... =)
mudah tuk melaksanakan.. oh yeah.!


tahun ni.. x mengajar tahun 6...
ramai jugak lah tahun 6 yang mengeluh bila datang pada aku, sebab aku x mengajar mereka tahun ni..
ha.. tu lah..Allah nak tunjuk.. korang tu bukan suka ustaz masuk kelas kan?
ye lah.. mana x nya..
ustaz ni kan.. 
garang..!
x sporting..!
haha
siannya korang.. xpe... ko hadap je lah muka guru2 lain..
duk hadap muka ustaz pun korang boring gak kan? hahah
tapi... sejauh2nya dalam didasar hati aku..
aku teringin sangat nak mengajar tahun 6...
bak kata aku.. final touch, sebelum mereka tinggalkan sekolah..
huhuhu.. nak mngajar tahun 6... T____T
xpe lah....  terima sahaja ketentuanNya...


sebahagian daripada pelajar yang dirindui... hahahaa
budak dua orang ni, tahun 6... 
buat yang terbaik k tuk UPSRA dan UPSR...
insyaAllah, doa ustaz sentiasa ada...


alam persekolahan sememangnya indah... (bak kata Hakimy Zamri, kan bro..??) 
bagi mereka yang menganggap sekolah tu, gedung ilmu, titian sillaturrahim, pasti rindunya kepada sekolah akan jadi selamanya rindu..
rindu itu pasti sayang.
maka sayangnya kita pada Allah... ia luruh pada guru dan rakan2 kita...
kasih kita pada Nabi Muhammad maka ia mengalir pada guru yang mencurahkan ilmu dan sahabat yang seiring berjalan..
duka kita, sahabat ada..
gembira kita, sahabat senyum bersama.
rajuk kita, sahabat punya pujukannya...


sekolah itu indah.
ilmu itu indah.
persahabatan itu indah.
rindu itu indah.


^____^


Assalamualaikum.... =3


p/s: this year, i need full support from budak senyum...=)
stress ah.. huhuhu.. T__T


jika sudi, klik lah sini.. =)