Tuesday, January 3, 2012

dAh Nak Dekat JahanaM!!!

Assalamualaikum..
welcome to blog bersawang...
blog yang jarang berupdate dan sentiasa bersawang...


jari jemari ni rasa sengal nak menaip..
makin habis saat dan jam..
makin jam tangan ni..
ntah kenapa, tangan yang seringkali menaip idea langsung x mahu bergarit..
pelincir kehabisan tuk melicinkan pergerakkan..


akhirnya, sehari sudah aku senyap..
aku kembali dengan entri baru..
hampir jahanam blog aku dek kerana kemalasan aku..
pergi jalanlah malas..
aku dah kalahkan kau..!
loooserr....=__=


semalamnya 2 januari 2012.
aku sedikit penat kerana asyik melayan parent yang datang mendaftar anak2nya di sar al qalam.
penat senyum pun ada...
xkan ibu bapa dtang aku x nak senyum?
x pun senyum kambing?
dikatanya aku gila pulak nanti?
malam sebelumnya aku puas training tuk senyum depan cermin,
supaya senyuman yang aku berikan memberikan keselesaan..
bila sesi pendaftaran,,,, 
masih lagi banyak ruangan kosong dalam senarai nama kelas yang aku pegang..
menunjukkan masih ramai lagi yang belum daftar...
mungkin ada ibu bapa yang belum tahu akan tarikh pendaftaran.
mungkin juga kurangnya iklan? entah..




ada juga terperasan ex student yang datang mendaftar adik2nya.
ada yang datang menegur aku.. dan ada yang tidak...
ada yang senyum sahaja dari jauh..
yang x mau pandang pun ada jugak...
apa punya student lah cmni..
anak murid aku x macamtu..
dulu, aku ingatkan pada mereka.. jika jumpa guru2 mereka, datanglah tegur..
xpun, senyum sudah memadai.. 
ah.. mungkin mereka malu? perlulah aku bersangka baik pada orang..
kelak nnti, orang akan bersangka baik dengan aku.


aku menanti 9 hb januari..
mungkin brduyun palajar yang dalam senarai kosong aku akan datang mendaftar dan membayar yuran.


x sabar rasanya tuk menunaikan amanah sebagai seorang pendidik..
banyak yang perlu aku curahkan pada mereka..
moga2nya aku gagah untuk mengajar mereka..
janganlah aku tewas dek perangai mereka yang nakal.



ha.... ramaikan???? =)



lagi pendaftaran... =)


aku nak ajak blogger2 semua join contest yang aku adakan.
aku x kesah, kalau ada yang kata x releven sebab mungkin x ramai yang boleh menulis puisi...
tapi kan, apa salahnya jika mencuba???
betul x??? 
nak join, jom tekan sini.




senyum sampai belakang aku bercahaya... haha
semangat dah ni.. =)


p/s: adui, rindu nak mengajar budak senyum..
dah lah x masuk kelas dia tahun ni...
wuwuwuwuw.. T_________T
=(

10 comments:

Lady Milo said...

oo, cikgu cikgi rupanya saudara ni

ridzuan sujari said...

haah, gitu lah lady milo.. dah semangat nak gi skolh ni... =)

Ayuni said...

awk nie cikgu ek?

ridzuan sujari said...

ye saya, ayuni, cikgu.. =)

FatihaNur said...

semalat pagi cikgu versi upin ipin

ridzuan sujari said...

upin ipin? layan je lah.. hehehe
betul3x.. =3

Hakimy Zamri said...

semoga jadi pendidik yang baik kawan :) bangga ada kawan cm hang..hehehe peace :DD

ridzuan sujari said...

kimy, amin ya rabbal 'alamin..
mudah mudahan..
terima kasih kimy...
aku pun bangga kawan ngan orang jauh cam hang... =)
ukhwah selamanya.^________^

Kaca mata said...

Selamat Mendidik Anak Bangsa!

ridzuan sujari said...

insyaAllah, terima kasih.. =)