Tuesday, January 10, 2012

haah.. gitulah..

Assalamualaikum.. 
welcome to blog bersawang..
blog yang jarang berupdate dan sentiasa bersawang...
kenapa bersawang? 
sebab tuan empunya blog malas nak bersihkan...
nak tolong bersihkan? 
jom baca entri aku kali ni..
sykuran..! ^__^


pertamanya.. jom join contest yang aku adakan.. =)
klik sini
yang kedua, jangan tertipu dengan helah header ye..
header tu saje nak turunkan saham aku..
saya masih BUJANG
(jemputlah datang meminang aku...)
***week. sape nak ko..!


haah... gitulah... bila dah sibuk keje.. kadang2 entri pun x berupdate...
haah.. gitulah.. bila dah penat sampai rumah.. lappy pun cam malas nak bukak..
haah.. gitulah.. terkadang yang memenatkan aku bukan bergeraknya aku kesana, kesini.
haah gitulah.. bila seharian menghadap dan berkomunikasi dengan orang..
x putus2 melayan kerenah pelajar...


waktu pagi aku masuk kelas, mengajar kelas 3 tabligh, perkataan oren dan pisang dalam bahasa arab..
biarpun berkali menyebut dan mengeja perkataan yang sama, tapi masih ada sorang dua yang teragak-agak menyebutnya.
mungkin baru nak menaik semangat belajar??


tgh harinya aku pergi ke giant nilai...
niat kat hati nak beli pakaian kerja..
yang lama nampak lusuh..
mungkin bagi aku, sudah tiba lah masa nak membeli baju dan seluar baru..
senang untuk aku mempelbagaikan gaya ke sekolah.
x lah tiap hari aku nampak sama dihdapan anak murid..
penah sekali aku ditanya...
"ustaz, x mandi ke?"
walhal baju tu aku pakai 2 hari yang lepas, dibasuh (of coz!) kemudian di pakai semula..
x beragak lah nak kata aku ni x mandi..
ingat aku ni.. kambing??? hahahaha


bosannya aku harini, shopping sorang2 kat Factory Outlet Shop.
F.O.S
aku x minat tuk beli baju yang mahal2 ni..
Alhamdulillah, masa di F.O.S, ada offer, beli satu baju percuma dua.. 
memang melilau lah mata ni mencarik baju yang sesuai..
baju kemeja je aku fitting smpai 7 helai baju..
adeh..
yang satu, terlampau besar...
yang satu lagi, lengan dah ok, tapi sempit tang baju..
ada pulak, kat badan dah elok, lengan pulak pendek..
akhirnya... setelah 7 baju aku fitting tambah ngn warning encik yng jaga fitting room.. dapat lah jugak baju warna putih..
Alhamdulillah... oh yeah...!!!!!!!!!


nasihat aku.. jaga badan , ok..!!
jangan gemuk macam aku..!!
skrang dah susah beli baju.. T___T


ha.. aku gemuk..
puas ati..!!??
i'm done...
good night..!!


siyes dah blur dah malam2 ni..
Assalamualaikum


p/s: x smpat nak borak dengan budak senyum malam ni... nak bagi support gak kat dia.. =)


jika sudi.. klik sini.. terima kasih.. =)

11 comments:

akuamir said...

huuu,, ustaz penyee... tak gemuk langsung pon,, ;D

ridzuan sujari said...

dari jauh je kurus...
kalau dari dekat... ha.. baru tahu.. hahaha

ieda said...

biasalah dikk , kalau dah kerja macam tuu lah ;)

Ain Atika Zailani said...

eleehhh xde la gemuk sangatu macam tu....hihihihi

Hakimy Zamri said...

aku tak percaya hang single ..whahahahha xD !!! nice entri weh..buat aku tergelak2 jaa pasal "gemok" tu. btw, hg tak gemok laa..hang cuma chubby2 + comey ..HAHA !

faizulosman said...

tak lah gemok... gagah je... kalu g gym kalah aoron aziz... huhuhu...

Ayuni said...

o, ustaz....

ridzuan sujari said...

kak ieda : tengkiu, sebab tu lah namanya kerja kan??? kerja3x... hahaha

ridzuan sujari said...

Ain : kalau dari dekat nampak leh ke"fat"an nyer... hehe

ridzuan sujari said...

kimy : percayalah...!!!
aku SINGLE.. chubby + comel??? hahaha
no komen.. hehehe

ridzuan sujari said...

faizulosman : nak rajin ke gym pun kene gagahkan diri.. kalau x.. x dapt nak jadi aron aziz.. hahaha

ayuni : ye saya?? =)