Tuesday, January 3, 2012

Waffer HosPitaL YanG....

Assalamualaikum...
welcome to blog bersawang.. =)
blog yang jarang berudpate dan sentiasa bersawang.


ok,
1st, nak ajak anda yang membaca, join contest ni. klik sini.
2nd, jangan tertipu dengan header blog, sebab aku masih bujang. ^__^


hari yang sama dengan pendaftaran sekolah. (tekan sini)**[jgn risau, bukan iklan.]
selepas pendaftaran aku segera pulang kerumah.
perut dah berkeroncong lagu mr simple (2pm).
x menyabor rasanya, aku terus membaham nasi lemak dengan dua telur ayam yang digoreng.
layan jap episode akhir tentang dhia di malaymovie.
pastu merempit laju ke seremban dengan bawa adik aku yang nak balik ke hostel..


penatnya merempit cam kucing kejar tikus...
menyempat pula ke hospital menziarahi sepupu yang patah kakinya..
haritu masuk, kaki kiri yang patah, kali ni.. kaki kanan pulak yang patah..
Allah nak duga hambaNya.... bersabarlah... =)


bila datang je hospital seremban. mesti aku nak bli waffer nye...
kedai waffer tu dekat belah bawah.. dekat dengan pintu pagar yang selalu mak guard jaga...
mak guard dahlah muka tension je.. 
mungkin hari2 menghadap patient yang bermacam jenis, tambah lagi dengan pelawat yang x reti bahasa.. atau.. mak guard yang x reti bahasa?
sebab tulah muka mak guard tu kedut seribu.. haha XD


berbalik kepada waffer tu, uish.. nikmatnya Allah beri..
makan semasa waffer tu suam2 kuku, dengan coklat yang cair mengalir...
sedap dimakan bila waffer yang dimasak tu rangup dibahagian luarnya...
nikmat...!!!
Alhamdulillah...=D
jom ramai2 pergi ke kedai waffer hospital seremban.. ok..!!
gila ke apa.. =__=
haha.. 


bila pergi menziarahi insan yang ditimpa musibah kita kena mendoakan mereka supaya cepat sembuh dan mudah untuk mereka menjalani tugas sebagai hamba Allah...
pergi ziarah di hospital memang menginsafkan dan mengingatkan kita akan mati..
lagi2 kalau pergi wad 6A hospital seremban tu..
tet.tet.tet.tet.teeeeeeeeeeet........
tet.tet.tet.tet.teeeeeeeeeeeeeeett.......
mana x cemas... cam aku pulak yang ada atas katil dengan wayar yang berselirat... 
suasana yang menyedarkan dan menginsafkan...
penuh tanda tanya..
"adakah giliran aku nnti disini?"




nampak menyelerakan dan mengenyangkan... =P

posing dahulu sebelum makan...
nah.. ni tuk korang.. =D


kalau sudi, klik lah sini.. =)


p/s: moga Along pulih semula T__T

6 comments:

Hakimy Zamri said...

wish your Along smoga sihat balik :))

ridzuan sujari said...

mudah-mudahan... amin..
thankz kimy... =3

Arol Mubin said...

Kat Hospital Besar Melaka pun ada kedai jual waffer yang sedappp! :D

ridzuan sujari said...

oh.. kenapa ye waffer hospital sedap rasanya?? hahaha

محمد رازيق said...

wah bro. sedapnya. aku suka waffer ni.. nak2 yang cicah mentega kacang. hehe.. nanti blnje aku. hehe.. free2, jmput singgah blog, bc DAHULU itu..

ridzuan sujari said...

raziq, insyaAllah, kau nak makan bnyak mana pun aku leh belanja.. =)